Poniedziałek: 10:00 - 16:00, wtorek - piątek: 8:00 - 16:00

PanaGastro Sp. z o.o.

Urządzenia gastronomiczne to nasza pasja!

iVario 2-XS

Precyzja. Moc. Gotowość do pracy.

Warunki zewnętrzne: mała kuchnia, niewystarczające wyposażenie, brak wykwalifikowanych pracowników, ograniczony budżet. Warunki wewnętrzne: wysokie wymagania. Tutaj do gry wkracza inteligentna technologia. Która gotuje, smaży i frytuje. Nawet 4 razy szybciej i przy 40% mniejszym zużyciu energii w porównaniu ze sprzętami tradycyjnymi. Gwarantująca jeszcze więcej możliwości w kuchni i na talerzach za pomocą dwóch kadzi. Precyzyjnie, szybko, elastycznie.

Wydajność potrzebna w każdej nowoczesnej restauracji.

ivario pro 2 xs open rational 101579

  • Przegląd korzyści: Bezstresowe mise en place oraz elastyczność w trybie à la carte Wysoka wydajność produkcji i więcej czasu.

Mise en place.
Dzięki tej mocy uda się wszystko. Jednocześnie.

Wszystko zgodnie z planem, w ramach programu, przy pomocy listy kontrolnej. Dobra organizacja przy mise en place zapewnia bezproblemowy przebieg procesów, doskonałe rezultaty i niezawodne osiąganie celów. Wtedy przybywa dostawca a garnki z warzywami, makaronem i sosem deserowym pozostają bez nadzoru na palnikach. Byłoby dobrze mieć kogoś, kto mógłby się nimi zająć. Jak iVario 2-XS z iCookingSuite. Dania duszone, delikatne desery i dodatki udają się bez konieczności nadzorowania, nie przypalają się i nie kipią. A dzięki iVarioBoost zostają precyzyjnie dogotowane. Funkcja AutoLift umożliwia automatyczne wyjmowanie makaronu z wody po ugotowaniu.

  • Innymi słowy Oto rozwiązanie techniczne i logistyczne, umożliwiające oszczędzanie czasu i kosztów pracowniczych, a jednocześnie inwestowanie w kreatywność.

Błyskawiczna obsługa à la carte.
Wydajna elastyczność.

Elastyczność ponieważ w restauracji „normalność” stanowi wyjątek. Ryby, mięso, warzywa. Krwiste, medium, wypieczone. Super ostre, bez soli. Wszystko teraz, wszystko jednocześnie, wszystko świeże, ale każda potrawa inaczej. Teraz kuchnie muszą produkować niezawodnie, szybko i wydajnie. Właśnie dlatego powstał iVario 2-XS. Dwie kadzie nieograniczone możliwości. Prosta koncepcja obsługi, moc z precyzją co do stopnia. Gwarancja różnych temperatur, do przyrządzania różnych potraw, z zastosowaniem różnych czasów. Bez konieczności nadzorowania, bez dodatkowego wyposażenia. Ale za to z pewnością osiągania niezawodnie pysznych rezultatów. Z zastosowaniem opcji iZoneControl można podzielić dna obu kadzi aż na cztery strefy. I uzyskać jeszcze większą elastyczność.

  • Zawsze gotowy do pracy . Dwie kadzie gwarantujące elastyczność i nieprzerwaną gotowość do pracy. Również w przypadku najmniejszych ilości. Zapewniające najwyższą wydajność produkcji.

Wyposażenie dodatkowe.
Właściwe składniki gwarantujące sukces.

ivp accessories fix725x370Muszą być wytrzymałe, być w stanie znieść ciężkie codziennie użytkowanie w kuchniach restauracyjnych wymogi te dotyczą zarówno koszy porcjujących, jak i podstaw, wózków na kosze czy szpatułek firmy RATIONAL. Dopiero oryginalne wyposażenie dodatkowe RATIONAL jest w stanie zagwarantować wyjątkowe rezultaty urządzenia iVario 2-XS i pełny zakres jego możliwości.

Cena podstawowa iVario 2-XS obejmuje: ramię do automatyki podnosząco-opuszczającej, kosze do gotowania i frytowania, gąbka do czyszczenia i sito..

  • Oryginalne wyposażenie dodatkowe RATIONAL. Ułatwienia w pracy są zależne od przemyślanych akcesoriów.

 

 

 

 

Wystrój kuchni.
Odpowiedź na każde wyzwanie.

kuechendesign en fix725x370Na stole, powierzchni roboczej, centralnej wyspie do obróbki termicznej, w którą może zostać wbudowany: iVario 2-XS dostosowuje się do otoczenia. Można używać go i w dzień i w nocy, umożliwiając realizację mise en place i obsługę à la carte. Gwarantuje bezproblemową instalację, a dzięki zintegrowanemu odpływowi nie potrzeba nawet rynny odpływowej w podłodze. Dzięki temu podłogi nie są śliskie, a wykonywanie prac bezpieczniejsze. Tak samo w przypadku innych rozwiązań technicznych, dbających o kręgosłup, chroniących przed oparzeniami i ułatwiających pracę. Nawet gruntowne czyszczenie kuchni nie stanowi w przypadku iVario 2-XS żadnego problemu: urządzenie spełnia surowe wymogi normy IPX5.

  • Zalety: Miejsce pracy dostosowujące się do potrzeb użytkownika i spełniające wszystkie wymagania.

iVario 2-XS.

Doskonałe rozwiązanie.

Niewielki, wydajny, gotowy do pracy i kompaktowy. iVario 2-XS zastępuje w restauracji wydającej do 100 porcji patelnię przechylną, kocioł i frytownicę. Lub gwarantuje uzupełnienie wyspy w kuchni stołówkowej. W znacznie bardziej przystępnej cenie, niż można by pomyśleć.Wielkie marzenia, duża kuchnia i potrzeba zastosowania takich opcji, jak gotowanie pod ciśnieniem? Zapraszamy do obejrzenia starszych braci iVario Pro o pojemności dwa razy 25 l, raz 100 lub raz 150 l.

ivario pro xs functions rational

 

iVario2-XS
Liczba porcji powyżej 30
Pojemność użytkowa 2 ×17 l
Powierzchnia do smażenia 2 × 2/3 GN (2 × 13 dm2)
Szerokość 1100 mm
Głębokość 756 mm
Wysokość (włącznie z podstawą/szafką) 482 mm (1080 mm)
Masa 110 kg
Średnica przyłącza wody R 3/4"
Średnica odpływu wody DN 40
Moc przyłączeniowa (3 NAC 400 V) 14 kW
Zabezpieczenie (3 NAC 400 V) 20 A
Opcje  
iZoneControl
Gotowanie w niskich temperaturach (w nocy, sous vide, konfitowanie)
WiFi

iVario Pro

Nowa klasa wydajności.

Wygląda jak patelnia przechylna, ale umie więcej: gotować, smażyć, frytować i gotować pod ciśnieniem – iVario Pro zastępuje praktycznie wszystkie tradycyjne sprzęty kuchenne. Ponieważ posiada wystarczającą moc: wyjątkową technologię grzewczą łączącą wydajność z precyzją. Ponieważ dysponuje inteligentnymi funkcjami pomocniczymi, które myślą, uczą się i wspierają. Ponieważ jest nawet 4 razy szybszy, przy nawet o 40% mniejszym zużyciu energii i znacznej oszczędności przestrzeni w porównaniu z tradycyjnymi sprzętami kuchennymi. Lub innymi słowy: ponieważ potrafi. Z gwarancją najwyższej jakości potraw, bez konieczności nadzorowania i kontrolowania.

  • Przegląd korzyści: Jedno z najnowocześniejszych urządzeń gwarantujących niesłychaną wydajność produkcyjną, elastyczność i prostotę.

 ivario pro xl open rational 107027

Nowy nośnik mocy.
Tyle samo precyzji i szybkości.

System grzewczy iVarioBoost

logo ivarioboost left rational 95825

Istnieją grube dna kadzi o długich czasach rozgrzewania i powolnej reakcji. Istnieją cienkie dna kadzi o nierównomiernym rozprowadzaniu temperatury, na których potrawy przypalają się. Istnieje również iVarioBoost, połączenie ceramicznych elementów grzewczych z odpornym na zadrapania dnem kadzi, gwarantującym szybkie reakcje. O niezwykłej skuteczności, wyjątkowej prędkości i równomiernym rozprowadzaniu ciepła.

Zintegrowany system zarządzania energią iVarioBoost pozwala zużywać znacznie mniej energii niż tradycyjne sprzęty kuchenne. Ale mimo to posiada ogromne rezerwy mocy. Aby można było podsmażać szybciej, a przy dodawaniu zimnych składników nie dochodziło do znacznego obniżania temperatury jak w przypadku urządzeń tradycyjnych.

ivario pro 2 xs pan base ivarioboost rational 106892

Przekonująca mociVario Pro XL
15 kg makaronu 22 min.
45 kg filetu wołowego Strogonow 20 min.
120 l mleka na ryżu
70 min.
30 kg namoczonej ciecierzycy (ciśnienie) 42 min.
120 kg gulaszu z sosem (ciśnienie) 88 min.

 

  • Oznacza: Brak przypalania. Brak kipienia. Soczyste mięso.Pyszne aromaty pieczenia. Wyjątkową równomierność.

 

 

 

Niezawodne osiąganie pożądanych rezultatów.
Bez nadzorowania.

Inteligentna kuchnia

logo icookingsuite left rational 87224

illustration ivario pro rational 84204Inteligentna regulacja, jednym przyciskiem. Z funkcją iCookingSuite, inteligencją gotowania w iVario Pro. Indywidualnie dostosowuje ona ścieżkę przyrządzania do konkretnej potrawy, prowadząc do osiągania pożądanych rezultatów. Uczy się od użytkownika, dopasowuje do jego przyzwyczajeń i wzywa, jeżeli konieczne jest podjęcie działania. Np. obrócenie steku. Nic się nie przypala ani nie kipi. Gotowanie w niskiej temperaturze, delikatne desery – wszystko to nie sprawia żadnego problemu, a dzięki AutoLift makaron jest nawet automatycznie wyjmowany z wody. A w razie konieczności nadania potrawom wyjątkowej nuty smakowej, użytkownik może zmienić przebieg przyrządzania.

  • Wysoka jakość potraw bez konieczności nadzorowania, łatwa obsługa bez pracochłonnej nauki. Oto wsparcie ograniczające błędy i oszczędzające czas.

 

 

Doskonałe rezultaty
w każdym aspekcie.

Wydajna elastyczność

logo izonecontrol left rational 87227

ivario pro xl feet rational 100192Elastyczność – to podstawa również w ramach wyżywienia zbiorowego. W przypadku diet specjalnych, wyjątkowych życzeń i wyżywienia dla pracowników. Właśnie dlatego również w dużych kuchniach wymagane jest przyrządzanie mniejszych porcji. W tym celu została opracowana funkcja iZoneControl. Pozwala ona podzielić dno kadzi aż na cztery strefy, które można dowolnie dostosować pod względem wielkości, rozmieszczenia i kształtów. W jednej kadzi można przyrządzać identyczne lub różne potrawy. Jednocześnie lub z przesunięciem czasowym, z zastosowaniem tej samej lub innej temperatury. Można więc rozgrzać wyłącznie tę powierzchnię, która jest potrzebna. Pozwala to oszczędzić energię i koszty związane z funkcjonowaniem wielu innych sprzętów kuchennych.

  • Rozgrzewa się tylko ta powierzchnia, która jest naprawdę potrzebna. Gwarancja większej wydajności i elastyczności. Nawet w przypadku małych porcji.

 

 

Szybko i delikatnie do celu.
Funkcja gotowania pod ciśnieniem.

Przyspieszona produkcja

Aby zmniejszyć presję, wystarczy podnieść ciśnienie: jeżeli wymagana jest szybka praca, można uzyskać pomoc od opcjonalnej, inteligentnej funkcji gotowania pod ciśnieniem. Zamknięte za pomocą wewnętrznej blokady gulasze, potrawy duszone, wywary, zupy i potrawki są gotowe nawet o 35% szybciej. Oczywiście bez uszczerbku na jakości. Bez konieczności konserwacji. Po naciśnięciu przycisku system grzewczy iVarioBoost zwiększa ciśnienie i utrzymuje je na stałym poziomie. Przez cały proces przyrządzania. W ramach tej delikatnej metody struktura komórkowa produktów pozostaje zachowana, ale mimo to potrawy trafiają na stół w błyskawicznym tempie.

 GotowanieGotowanie pod ciśnieniemOszczędność
Udziec jagnięcy 117 min. 86 min. 26%
Ciecierzyca 65 min. 42 min. 35%
Duszona wołowina „Tafelspitz” 170 min. 135 min. 21%
  • Zalety: Większa wydajność produkcyjna, krótsze czasy przyrządzania, wyższa skuteczność.

VarioCookingCenter®

Wielofunkcyjne urządzenie do Twojej kuchni.

W restauracji à la carte lub na stołówce, 30 pojedynczych porcji albo tysiące dań, gotowanie pod ciśnieniem, wcześniejsze przyrządzanie w nocy lub przygotowywanie potraw bezpośrednio na zamówienie – VarioCookingCenter® oferuje odpowiednie rozwiązania dla wielu różnych, indywidualnych wymagań.

Konwencjonalne urządzenia kuchenne, takie jak patelnie przechylne, kotły, piece i frytownice są teraz połączone w jednym urządzeniu wielofunkcyjnym. W ten sposób zapotrzebowanie na miejsce w kuchni zostaje ograniczone o 30%.

Przegląd zalet:

  • Doskonałe wyniki w rekordowym czasie
  • Maksymalna elastyczność na minimalnej powierzchni
  • Minimalna konieczność nadzorowania i kontrolowania
  • Inteligencja kulinarna, która ułatwia życie
  • Najwyższa wydajność energetyczna

Gotowanie, smażenie, frytowanie.
Wszystko w jednym urządzeniu — nawet cztery razy szybciej i przy zużyciu energii niższym o 40%.

Gotowanie, smażenie, frytowanie… Elastyczność VarioCookingCenter® pozwala na wykorzystywanie go na różne sposoby i zachowanie pełnej niezależności. To nawet 2 dodatkowe godziny cennego czasu pracy dziennie i możliwość gotowania dla gości na najwyższym poziomie — zupełnie bez nadzoru. Wszystko to dzięki wbudowanej inteligencji kulinarnej, rozgrzewaniu do 200°C w rekordowym czasie oraz mocy pieczenia większej o 40%. Również czas czyszczenia zostaje ograniczony do minimum, ponieważ nic nie przypala się ani nie kipi. Urządzenie pracuje dla Państwa w dzień i w nocy, ograniczając czasy przestoju do minimum.

Gotowanie 30–100°C.

Nie ma znaczenia, czy chodzi o delikatne gotowanie w próżni czy ugotowanie makaronu — VarioCookingCenter® automatycznie dostosowuje się do konkretnych potrzeb i dzięki wbudowanej inteligencji kulinarnej zapewnia żądany rezultat.

Gotowanie 30–100°C.

Nie ma znaczenia, czy chodzi o delikatne gotowanie w próżni czy ugotowanie makaronu — VarioCookingCenter® automatycznie dostosowuje się do konkretnych potrzeb i dzięki wbudowanej inteligencji kulinarnej zapewnia żądany rezultat.

Frytowanie, 30–180°C.

W VarioCookingCenter® bez trudu i błyskawicznie udaje się nie tylko gotowanie i smażenie, ale także konfitowanie lub frytowanie. Montowany seryjnie automatyczny system podnoszenia i zanurzania AutoLift uwalnia od uciążliwej konieczności pilnowania i dba o idealne rezultaty. Ryby i mięso są kruche i soczyste, frytki usmażone na złoto-brązowo i chrupiące.

 

Inteligentne funkcje.

Naszym celem od lat jest ułatwianie klientom wykonywanie codziennej pracy. Dlatego też wyposażyliśmy urządzenie VarioCookingCenter® w trzy inteligentne funkcje i stworzyliśmy pomocnika, który gwarantuje jakość, prostą obsługę i wydajność.

AutoLift AutoLift zapewnia precyzyjne rezultaty gotowania.

Opatentowany automatyczny system podnoszenia i opuszczania umożliwia precyzyjne przyrządzanie produktów mącznych, frytowanie, parzenie lub gotowanie.

VarioCookingControl VarioCookingControl® — kulinarna inteligencja, która ułatwia życie

Wbudowana inteligencja kulinarna pomaga w codziennej pracy i przejmuje żmudne rutynowe czynności, takie jak nieustanna regulacja temperatury i nadzór.

VarioBoost VarioBoost®, opatentowany system grzewczy.

W ciągu zaledwie 2,5 minuty kadź VarioCookingCenter® osiąga temperaturę 200°C i utrzymuje ją nawet po napełnieniu dużą ilością zimnych produktów.

Gotowanie pod ciśnieniem Gotowanie pod ciśnieniem zapewnia doskonałe rezultaty gotowania.

Można skrócić czas gotowania ragout, potraw duszonych, zup, wywarów i potrawek o dodatkowe 30%.

Zakresy zastosowania.

Gastronomia.

Zadowoleni goście, bez stresu, pośpiechu i presji kosztów.

Wyżywienie zbiorowe.

Rozwiązania gwarantujące lepszą jakość, opłacalność i zadowolenie klientów.

Gastronomia handlowa.

Zachęcamy do otwarcia działalności dodatkowej i wyróżnienia się na tle konkurencji.

Przegląd modeli
Odpowiednie urządzenie dla każdego.

VarioCookingCenter® zawsze oferuje odpowiednie rozwiązanie, bez względu na to, czy trzeba akurat przygotować 30 dań w restauracji a la carte, czy 1000 porcji w obiekcie żywienia zbiorowego.

Na stole, powierzchni roboczej, centralnej wyspie do obróbki termicznej, w którą może zostać również wbudowany: VarioCookingCenter® można stosować dosłownie wszędzie. Będzie w zasięgu ręki w dzień i w nocy, gwarantując dodatkowe moce produkcyjne. Urządzenie sprawdzi się w każdej kuchni, zarówno jako urządzenie niezależne, jak i uzupełniające. Jego instalacja jest niezwykle prosta. Będzie ułatwiać pracę przez całą dobę.

Przegląd zalet:

  • Gotowanie, smażenie, frytowanie: Maksymalna elastyczność nawet w małych pomieszczeniach
  • Nagrzewa się do 200°C w zaledwie 2,5 minuty
  • Gotowanie bez nadzoru
  • Dania idealnie przyrządzone
  • Doskonałe wyniki gotowania nawet pod presją czasu

Porównanie produktów:

VarioCookingCenter® dla restauracji

Zapraszamy do poznania nowego VarioCookingCenter® dla restauracji

VarioCookingCenter® dla kantyny pracowniczej

Zapraszamy do poznania nowego VarioCookingCenter® dla kantyn pracowniczych

Opłacalność.
Inwestycja, która się opłaca.

Zachęcamy do obliczenia oszczędności, które można osiągnąć dzięki stosowaniu w kuchni urządzenia VarioCookingCenter®:

  • Przykładowa kalkulacja dla restauracji
  • Przykładowa kalkulacja dla punktu żywienia zbiorowego

Bo nawet najmniejsza kuchnia nadal jest za duża.
Mogą Państwo zapewnić więcej miejsca dla gości i zoptymalizować procesy kuchenne.

Wielofunkcyjne urządzenie VarioCookingCenter® łączy funkcje konwencjonalnych sprzętów kuchennych, takich jak kuchenka, płyta grillowa, frytownica, patelnia przechylna czy kocioł. Znacznie zmniejsza się przy tym zapotrzebowanie na przestrzeń w kuchni dzięki czemu można np. przeznaczyć więcej miejsca dla gości w restauracji lub zoptymalizować procesy pracy.

 Przegląd zalet:

  • 30% więcej miejsca
  • 10% mniej surowców*
  • Nawet o 2 godziny dziennie
  • Zużycie prądu mniejsze o 40%*
  • Wyjątkowo krótki czas amortyzacji

* W porównaniu z tradycyjnymi patelniami przechylnymi, kotłami warzelnymi i frytkownicami

VarioCookingCenter Bo surowce są nam drogie.
Nawet o 10% mniejsze zużycie surowców.

Wbudowana inteligencja kulinarna, VarioCooking Control®, gwarantuje złotobrązowe frytki, doskonale ugotowany makaron, zeszkloną rybę, idealne desery i potrawy gotowane na mleku — bez konieczności nadzorowania i bez strat przy produkcji. Dzięki ogromnym rezerwom mocy urządzenia VarioCookingCenter® można przyrządzać również duże ilości mięsa bez utraty soków. Pozwala to na redukcję wykorzystywanych surowców nawet o 10% i zapewnia niezmiennie wysoką jakość potraw.

VarioCookingCenter Bo dzień zawsze jest zbyt krótki.
Więcej cennego czasu pracy — nawet o 2 godziny dziennie.

Gotowanie bez nadzoru dzięki zintegrowanej inteligencji kulinarnej, rozgrzewanie w rekordowym czasie 2 minut oraz 40% więcej mocy do obsmażania sprawiają, że można zyskać nawet 2 godziny cennego czasu pracy dziennie. Czas czyszczenia zostaje ograniczony do minimum, ponieważ nic nie przypala się ani nie kipi. Po upływie zaledwie dwóch minut VarioCookingCenter® jest czysty i gotowy do kolejnego zastosowania. Inwestycja ta oznacza redukcję nieproduktywnego czasu do minimum, ponieważ urządzenie pracuje dla Państwa w dzień i w nocy.

VarioCookingCenter Aby wydajnie wykorzystywać zasoby.
Zaoszczędzą Państwo do 40% prądu i 70% wody dziennie.

Innowacyjna technologia grzewcza, VarioBoost®, zawsze dostarcza optymalną ilość energii tam, gdzie jest ona potrzebna — i to w odpowiednim czasie. Doskonałe rozprowadzanie ciepła oraz wbudowana inteligencja kulinarna, VarioCooking Control®, zapobiegają przypalaniu oraz kipieniu produktów. Czasochłonne namaczanie wymagające dużej ilości wody jest zupełnie zbędne, a urządzenie można wyczyścić w ciągu zaledwie kilku sekund z wykorzystaniem niewielkiej ilości wody i środków chemicznych. W ten sposób mogą zaoszczędzić Państwo do 40% prądu i 70% wody dziennie.

SelfCookingCenter XS

SelfCookingCenter XS Profesjonalna klasa w małym formacie

Kochamy wyzwania. Dlatego też odważyliśmy się na coś, co do tej pory wydawało się niemożliwe. Małe urządzenie o pełnej mocy, inteligencji i wydajności naszego SelfCookingCenter®.

W ramach intensywnych badań prowadzonych przez naszych fizyków, inżynierów i kucharzy udało się nam zmniejszyć konstrukcję urządzenia bez żadnych kompromisów. Dla Państwa otwierają się nowe możliwości zastosowania. Nowy SelfCookingCenter® XS – nasz inteligentny system przyrządzania potraw w niewielkim formacie – znajdzie miejsce w każdej kuchni, a dzięki wyrafinowanym rozwiązaniom instalacyjnym nadaje się również do gotowania pokazowego oraz jako urządzenie specjalne w restauracjach. Oczywiście gwarantuje niezmienną najwyższą jakość – taką, jaką znają Państwo z innych urządzeń RATIONAL.

Gotowanie z wykorzystaniem SelfCookingCenter® XS to praca bez kompromisów: 100 % wydajności, 100 % jakości potraw, 100 % inteligencji.

 

 

Największa moc na najmniejszej powierzchni.
Dzięki technologii, która potrafi więcej

Niesamowita wydajność SelfCookingCenter® XS opiera się na wyjątkowych osiągnięciach inżynierii. Na przestrzeni o głębokości 55,5 cm i szerokości 65,5 cm oferujemy wszystkie najważniejsze funkcje zapewniające najwyższą jakość i wydajność.

Dynamiczna cyrkulacja powietrza zapewnia optymalnie rozprowadzanie wyjątkowej mocy nowych elementów grzewczych i generatora świeżej pary w komorze pieca. Temperatury do 300°C oraz inteligentne zarządzanie klimatem umożliwiają nawet grillowanie, podpiekanie i zapiekanie – oczywiście przy pełnych załadunkach urządzenia. SelfCookingCenter® XS wyznacza nowe standardy również w niskich temperaturach, np. w przypadku przyrządzania ryb, jaj lub delikatnych deserów, takich jak crème caramel.

Precyzyjna regulacja temperatury i wilgotności, wydajny generator świeżej pary, inteligentne przyrządzanie różnych produktów i automatyczne czyszczenie zapewniają wszystkie funkcje doskonałego systemu gotowania, zarówno profesjonalnym kucharzom, jak i pracownikom pomocniczym. Obsługa nowego SelfCookingCenter® XS jest jak zwykle bardzo prosta. Wyświetlacz urządzenia znajduje się nie nad nim, ale został w ergonomiczny i przemyślany sposób umieszczony po lewej stronie obok drzwi. Układ ten zapewnia optymalne bezpieczeństwo i chroni elektroniczne komponenty przed długotrwałymi szkodami spowodowanymi przez parę wydostającą się z urządzenia.

 

Prosty, oszczędny i zajmujący niewiele miejsca.

Połączenie wysokiej temperatury i pary w jednym urządzeniu stwarza zupełnie nowe możliwości profesjonalnego gotowania. Potrawy przyrządzane są w bardzo delikatny sposób. Dlatego też są zdrowsze i doskonale nadają się do utrzymywania pełnowartościowej diety. Nowe urządzenie SelfCookingCenter® XS pokrywa 95 % wszystkich powszechnie stosowanych metod przyrządzania potraw.

Oczywiście SelfCookingCenter® XS posiada wszystkie inteligentne funkcje SelfCookingCenter®. Nasz nowy system stanie się Państwa asystentem w kuchni, zapewniając wysoką jakość potraw, prostą obsługę i najwyższą wydajność.

 

SelfCookingCenter XS 4 asystentów – nieskończone możliwości

  • Prostota dzięki inteligencji przyrządzania potraw – iCookingControl
    Wystarczy wybrać produkt, ustalić żądany rezultat i gotowe! iCookingControl zawsze przyrządza potrawy zgodnie z życzeniem użytkownika. Nie ma przy tym żadnego znaczenia, kto w danej chwili obsługuje urządzenie. Rozpoznaje ono stan i wielkość produktów oraz ich ilość. Myśli, uczy się i za każdym razem ustala idealną procedurę przyrządzania potraw. Dodatkowo samodzielnie podejmuje konieczne regulacje.
  • Precyzja gwarancją najwyższej jakości – HiDensityControl®
    Wysoce czułe sensory na bieżąco rozpoznają aktualne warunki w komorze. Funkcja HiDensityControl® precyzyjnie dostosowuje dopływ energii do potrzeb potraw, a następnie skutecznie i równomiernie rozprowadza ją w komorze. W rezultacie urządzenie zapewnia najwyższą jakość potraw, załadunek po załadunku – przy minimalnym zużyciu zasobów.
  • Inteligentne załadunki mieszane – iLevelControl
    Dzięki iLevelControl można przyrządzać różne potrawy jednocześnie. Na wyświetlaczu automatycznie pojawia się informacja o tym, które potrawy można przyrządzać w ramach jednego załadunku. Zwiększa to wydajność produkcyjną i pozwala oszczędzić czas, pieniądze, miejsce i energię. W zależności od wielkości załadunku, częstotliwości i czasu otwarcia drzwiczek, czas przyrządzania potraw jest optymalnie dostosowywany do poszczególnych produktów. Dzięki temu nic nie zostanie rozgotowane, a rezultat zawsze będzie na tym samym, najwyższym poziomie.
  • Inteligentna automatyka czyszczenia – Efficient CareControl
    Efficient CareControl to wyjątkowa funkcja automatycznego czyszczenia na podstawie rozpoznania rodzaju zabrudzeń i osadu z kamienia, uruchamiana za pośrednictwem jednego przycisku. Dostosowuje się ona do indywidualnych potrzeb użytkownika i proponuje optymalne czyszczenie w ustalonym terminie. W razie potrzeby można zapisać plan czyszczenia dostosowany do Państwa potrzeb. SelfCookingCenter® automatycznie wysyła powiadomienia w wyznaczonych terminach. Rezultat: lśniący połysk i higieniczna czystość.

 

CombiMaster Plus XS Pasuje do  każdej kuchni.
Elastyczne możliwości dla małego formatu.

Niezależnie od tego, czy chodzi o atrakcyjne urządzenie pokazowe, urządzenie stacjonarne czy też Combi-Duo – CombiMaster® Plus XS można wykorzystywać dosłownie wszędzie.

Rozwiązanie montażowe RATIONAL
Wrażenia wizualne są istotne zwłaszcza w strefie pokazowej frontcooking. Zintegrowane rozwiązanie montażowe RATIONAL z opcją wbudowania urządzenia zawiera już okap kondensacyjny UltraVent, który wiąże wydzielaną parę i całkowicie ją odprowadza. Zawarty w zestawie komplet osłon zapobiega osadzaniu się zabrudzeń w trudno dostępnych miejscach i spełnia wszystkie wymogi dotyczące higieny, co zapewnia profesjonalny i harmonijny wygląd urządzenia.

Uchwyt ścienny
Uchwyt ścienny doskonale nadaje się do wykorzystywania CombiMaster® Plus XS jako urządzenia stacjonarnego. Uchwyt ścienny jest zalecany wszędzie tam, gdzie nie ma wystarczającej ilości miejsca na blacie. Gwarantuje on prosty i bezpieczny montaż bezpośrednio na ścianie.

Combi-Duo: dwa urządzenia w jednym miejscu
Nasze połączenie Combi-Duo pozwala na jednoczesne stosowanie dwóch urządzeń w jednym miejscu, ustawionych jedno na drugim. Gwarantuje ono jeszcze większą elastyczność, w szczególności w godzinach największego obłożenia lokalu. Opcja ta umożliwia jednoczesne korzystanie z dwóch różnych procesów pracy, na przykład gotowania na parze i grillowania w tym samym czasie.

Oczywiście również dla naszych urządzeń z serii XS mamy pasujące podstawy. Pozwalają one na pracę na optymalnej wysokości i praktyczne przechowywanie wyposażenia dodatkowego.

 

Wszechstronne zastosowanie.
Dla SelfCookingCenter® XS zawsze znajdzie się miejsce w kuchni.

W supermarketach, na stacjach benzynowych, w sklepach mięsnych, jako urządzenie podstawowe lub dodatkowe w restauracjach: profesjonalne urządzenie w małym formacie poradzi sobie z każdym wyzwaniem. Jego wykorzystanie w praktyce przez zadowolonych klientów przedstawia zaledwie kilka z wielu możliwości.

 

Profesjonalna klasa w małym formacie.
Praca bez kompromisów.

Nowy SelfCookingCenter® XS znajdzie miejsce w każdej kuchni, a dzięki wyrafinowanym rozwiązaniom instalacyjnym nadaje się również do gotowania pokazowego oraz jako urządzenie specjalne w restauracjach. Urządzenie SelfCookingCenter® XS jest dostępne w wersji elektrycznej. Wszystkie pozostałe modele SelfCookingCenter® są dostępne również w wersji gazowej.

Dzięki wykorzystaniu dwóch urządzeń ustawionych jedno na drugim jako Combi-Duo można poprawić elastyczność pracy bez wykorzystania dodatkowej przestrzeni. Dolne urządzenie można w prosty sposób obsługiwać za pomocą górnego panelu obsługi.

Ponadto do dyspozycji użytkowników są liczne wersje specjalne, umożliwiające dostosowanie urządzenia do warunków w danej kuchni.

 

 

rational certified dealer

CombiMaster Plus XS

CombiMaster Plus XS Najwyższa jakość w małym formacie

Gotowanie wymaga precyzji. Zarówno od kucharza, jak i od wykorzystywanych narzędzi. CombiMaster® Plus XS pracuje precyzyjnie w każdym zakresie: oferuje dopracowaną technologię i wspiera indywidualny rzemieślniczy artyzm kucharza. Osiągają Państwo wyjątkową jakość potraw, ograniczają zużycie surowców, a do tego oszczędzają czas dzięki nowemu automatycznemu czyszczeniu.

CombiMaster® Plus XS sprawia, że wszystko to jest również możliwe na niewielkiej przestrzeni. Ze względu na dopracowane możliwości instalacyjne urządzenie nadaje się zarówno do wykorzystywania w strefach pokazowych frontcooking, jak i jako urządzenie stacjonarne w restauracji. Na przestrzeni znacznie mniejszej niż 1 m2 zastępują nawet 50% tradycyjnych sprzętów, zapewniając przy tym chrupiące skórki, soczyste pieczenie, intensywne aromaty, nasycone kolory, a to wszystko bez utraty witamin i minerałów.

 

 

Wydajność, która robi wrażenie.

CombiMaster® Plus XS przekonuje wyjątkową wydajnością i stanowi klasę samą w sobie. Jest wytrzymały, łatwy w obsłudze i przekonuje funkcjami, które w każdej chwili zapewniają najwyższą jakość potraw. Jest to możliwe dzięki precyzyjnej regulacji klimatu, temperatury, wilgotności i przepływu powietrza w komorze oraz czasów przyrządzania potraw.

  • Nieograniczona różnorodność możliwych sposobów przyrządzania
    Połączenie wysokiej temperatury i pary w jednym urządzeniu stwarza zupełnie nowe możliwości profesjonalnego gotowania: w urządzeniu można m.in. grillować, piec, smażyć, dusić, gotować na parze, gotować w niskiej temperaturze.
  • Wyjątkowa wydajność
    CombiMaster® Plus przekonuje nie tylko w zakresie ekonomiczności, ale także dzięki swojej wydajności: energia jest doprowadzana do produktu w dokładnie odmierzonych dawkach, w razie potrzeby również w bardzo intensywny sposób. Ta dopracowana technologia przyrządzania potraw gwarantuje nieprzerwanie wysoką jakość potraw.
  • Optymalny klimat w komorze
    ClimaPlus® reguluje specyficzny dla produktu klimat w komorze – pozwala to uzyskać chrupkie skórki, optymalnie opieczoną panierkę i soczyste pieczenie.
  • Dziecinnie prosta obsługa
    Wybór funkcji za pomocą pokrętła jest niezwykle prosty, zrozumiały i sprawdza się w codziennej pracy w kuchni. Automatyczne czyszczenie zapewnia przy tym higienę i połysk, na życzenie również w nocy.

 

CombiMaster Plus XS Po prostu czyste.
Automatyczne czyszczenie

Prościej się nie da: dzięki nowej automatycznej funkcji czyszczenia CombiMaster® Plus XS szybko jest gotowy do ponownego użycia. Urządzenie czyści się samodzielnie, a na życzenie również w nocy.

Wystarczy wybrać żądany stopień czyszczenia, umieścić w urządzeniu tabletki i gotowe. W ten sposób Państwa urządzenie zawsze jest higienicznie czyste i doskonale zadbane.

Automatyczne czyszczenie jest przy tym również bardzo oszczędne. Wymaga ono niewiele energii, środków chemicznych i wody, ale przede wszystkim pozwala oszczędzić czas. Dzięki zastosowaniu preparatów czyszczących w tabletkach obsługa jest wyjątkowo bezpieczna.

 

CombiMaster Plus XS Zmieści się w każdej kuchni.
Elastyczne możliwości w małym formacie.

Niezależnie od tego, czy chodzi o atrakcyjne urządzenie pokazowe, urządzenie stacjonarne czy też Combi-Duo – CombiMaster® Plus XS można wykorzystywać dosłownie wszędzie.

Rozwiązanie montażowe RATIONAL
Wrażenia wizualne są istotne zwłaszcza w strefie pokazowej frontcooking. Zintegrowane rozwiązanie montażowe RATIONAL z opcją wbudowania urządzenia zawiera już okap kondensacyjny UltraVent, który wiąże wydzielaną parę i całkowicie ją odprowadza. Zawarty w zestawie komplet osłon zapobiega osadzaniu się zabrudzeń w trudno dostępnych miejscach i spełnia wszystkie wymogi dotyczące higieny, co zapewnia profesjonalny i harmonijny wygląd urządzenia.

Uchwyt ścienny
Uchwyt ścienny doskonale nadaje się do wykorzystywania CombiMaster® Plus XS jako urządzenia stacjonarnego. Uchwyt ścienny jest zalecany wszędzie tam, gdzie nie ma wystarczającej ilości miejsca na blacie. Gwarantuje on prosty i bezpieczny montaż bezpośrednio na ścianie.

Combi-Duo: dwa urządzenia w jednym miejscu
Nasze połączenie Combi-Duo pozwala na jednoczesne stosowanie dwóch urządzeń w jednym miejscu, ustawionych jedno na drugim. Gwarantuje ono jeszcze większą elastyczność, w szczególności w godzinach największego obłożenia lokalu. Opcja ta umożliwia jednoczesne korzystanie z dwóch różnych procesów pracy, na przykład gotowania na parze i grillowania w tym samym czasie.

Oczywiście również dla naszych urządzeń z serii XS mamy pasujące podstawy. Pozwalają one na pracę na optymalnej wysokości i praktyczne przechowywanie wyposażenia dodatkowego.

 

Pełna wydajność w małym formacie.

Nowy CombiMaster® Plus XS znajdzie miejsce w każdej kuchni, a dzięki wyrafinowanym rozwiązaniom instalacyjnym nadaje się również do gotowania pokazowego oraz jako urządzenie stacjonarne w restauracjach. Urządzenie CombiMaster® Plus XS jest dostępne w wersji elektrycznej. Wszystkie pozostałe modele CombiMaster® Plus są dostępne również w wersji gazowej. Dzięki wykorzystaniu dwóch urządzeń ustawionych jedno na drugim jako Combi-Duo można poprawić elastyczność pracy bez zajmowania dodatkowej powierzchni.

Ponadto do dyspozycji użytkowników są liczne wersje specjalne, umożliwiające dostosowanie urządzenia do warunków w danej kuchni.

 

 

rational certified dealer

Connected Cooking

Connected Cooking

Komfort. Bezpieczeństwo. Inspiracja.
Połączenie sieciowe z Państwa kuchnią.

ConnectedCooking to najnowocześniejsze rozwiązanie dla kuchni profesjonalnych, pozwalające na podłączanie urządzeń do sieci. Niezależnie od tego, czy posiadają Państwo jedno czy kilka urządzeń RATIONAL – ConnectedCooking gwarantuje Państwu całkowicie nowe i wygodne możliwości zastosowania. Wystarczy podłączyć urządzenie RATIONAL do sieci.

 

Connected Cooking Komfort.
W pełni automatycznie.

Zapraszamy do odkrycia zachwycających zalet ConnectedCooking.

Funkcja przejmuje wykonywanie uciążliwych czynności, wspiera Państwa zawsze wtedy, gdy Państwo tego potrzebują i zapewnia bezpieczeństwo konieczne w Państwa miejscu pracy.

Niezależnie od tego, czy w użyciu jest SelfCookingCenter® czy CombiMaster® Plus – dzięki ConnectedCooking zawsze mają Państwo wszystko pod kontrolą.

Wiadomości w trybie push.

Otrzymują Państwo aktualne informacje o wszystkich działaniach podejmowanych w Państwa urządzeniach.

Komunikaty o załadunku, zakończeniu przyrządzania oraz konieczności przeprowadzenia serwisu – wszystkie informacje otrzymują Państwo w czasie rzeczywistym.

Zdalne sterowanie.

Zdalne sterowanie umożliwia obsługę wszystkich podłączonych do sieci urządzeń za pośrednictwem smartfona lub komputera.

Doskonale widzą Państwo ustawienia urządzenia, które w każdej chwili mogą Państwo zmieniać. W przeglądzie urządzeń na podstawie pozostałych czasów gotowania i aktualnego klimatu szybko znajdą Państwo urządzenie, do którego będą mogli Państwo załadować konkretne produkty, a dodatkowo widzą Państwo, które urządzenie zwolni się najszybciej.

Transfer i zarządzanie programami gotowania.

Przypisywanie programów gotowania jest teraz dziecinnie proste. Wystarczy wybrać programy, które chcą Państwo wysłać do poszczególnych urządzeń i gotowe.

Aktualizacje oprogramowania.

Prosto i szybko zadbają Państwo, aby urządzenia zawsze były zgodne z najnowszym stanem techniki. Aktualne wersje oprogramowania są Państwu udostępniane bezpłatnie i automatycznie. Wystarczy rozpocząć aktualizację i gotowe.

W przypadku zakupu dodatkowych urządzeń RATIONAL szybko przeniosą Państwo swoje osobiste ustawienia urządzeń na nową maszynę. To gwarancja, że ustawienia we wszystkich Państwa piecach będą zgodne z Państwa wymogami. Nawet zmianę czasu z zimowego na letni ConnectedCooking wykonuje dla Państwa automatycznie.

 

Connected Cooking Inspiracja.
Zawsze odpowiednie pomysły.

Chcą Państwo jeszcze lepiej zachwycać swoich gości różnorodnymi, pysznymi potrawami i wyjątkowymi kompozycjami?

Zapraszamy do zaczerpnięcia nowych pomysłów od kolegów po fachu i naszych mistrzów kuchni. Jedno kliknięcie myszki otwiera przed Państwem nowy świat inspiracji.

Obszerna biblioteka przepisów.

Mają Państwo możliwość przeglądania tysięcy międzynarodowych przepisów i pobierania na swoje urządzenia tych, które najbardziej przypadną Państwu do gustu. Wszystkie przepisy zawierają składniki w potrzebnej ilości, szczegółowy opis i ustawienia urządzenia. Prościej się nie da.

Porady i wskazówki od naszych profesjonalistów.

Dodatkowo otrzymują Państwo wiele porad i wskazówek od naszych doświadczonych szefów kuchni RATIONAL.

W ten sposób jeszcze szybciej i prościej osiągną Państwo doskonałe rezultaty przyrządzania.

Filmy instruktażowe.

Oprócz wielu przykładowych filmów przedstawiających przyrządzanie dań znajdą Państwo również filmowe instrukcje obsługi urządzeń. Dzięki temu szybko dowiedzą się Państwo, w jaki sposób zaprogramować lub wyczyścić urządzenie czy też utworzyć koszyk na zakupy.

Podłączenie do sieci.

Ponadto mogą Państwo dołączyć do społeczności, która daje Państwu możliwość wymiany doświadczeń i rozmawiania o sprawach zawodowych z kolegami po fachu. Mają Państwo dostęp do jednej z najpotężniejszych społeczności kucharzy i szefów kuchni z całego świata.

Wszystko w zasięgu myszki.

 

How to.
Tak łatwe podłączanie urządzeń.

 

Bezpieczeństwo.
Pełne bezpieczeństwo.

Bezpieczeństwo to jedno z największych wyzwań w ramach nowoczesnej organizacji kuchni. Rosnące wymogi urzędów kontrolnych i surowe przepisy dotyczące higieny wymagają dużego nakładu pracy administracyjnej. Dodatkowo ważne jest, aby w największym możliwym stopniu wykluczyć błędną obsługę. ConnectedCooking doskonale Państwa w tym wspiera i upraszcza wszystkie procesy.

Automatyczna dokumentacja danych HACCP.

Wszystkie ważne dane HACCP są zapisywane w pełni automatycznie. Wszystkie ważne dane podłączonych urządzeń są zapisywane, wyświetlane i przechowywane w przejrzysty sposób. Oczywiście w razie potrzeby mogą Państwo jednym kliknięciem wyeksportować dane w formie tabeli lub pliku PDF i zapisać w innym miejscu lub wydrukować.

Powiadamianie punktów Service Partner.

W razie problemów z Państwa urządzeniem otrzymają Państwo, a na życzenie również Państwa punkt Service Partner, natychmiastowe powiadomienie. W ten sposób na podstawie odczytanych danych serwisowych będą mogli Państwo podjąć odpowiednie decyzje umożliwiające szybkie rozwiązanie problemu.

Zarządzanie profilami użytkowników.

Aby użytkownicy mogli wykonywać wyłącznie te czynności w ConnectedCooking, do których są upoważnieni, mogą Państwo zarządzać profilami użytkowników.

W ten sposób każdy użytkownik widzi tylko swoje funkcje, co do minimum ogranicza błędną obsługę.

Kopie bezpieczeństwa ustawień urządzeń.

Automatyczne zapisywanie danych i ustawień zapewnia bezpieczeństwo danych.

Najnowocześniejsza technika kodowania.

Aby zapobiec nadużyciom podczas wszelkiego rodzaju transmisji danych, wymiana informacji odbywa się oczywiście za pomocą najnowocześniejszej techniki kodowania. W ten sposób przetwarzać i wyświetlać dane mogą wyłącznie ich odbiorcy – aby Państwa dane zawsze były bezpieczne.

 

Connected Cooking Start.
Nieograniczone możliwości rozszerzania.

Aby połączyć urządzenia za pomocą ConnectedCooking, należy zintegrować je w sieć. W tym celu wszystkie urządzenia SelfCookingCenter® wyprodukowane po 03/2017 są wyposażone w odpowiednie złącze Ethernet. Dzięki niemu mogą Państwo w szybki sposób podłączyć urządzenie do sieci za pomocą kabla sieciowego lub modułu Wi-Fi.

Rejestracji urządzeń w ConnectedCooking można w niezwykle prosty sposób dokonać za pośrednictwem smartfona lub komputera. Po automatycznym nawiązaniu połączenia od razu można rozpocząć korzystanie z funkcji.

Urządzenia wyprodukowane przed 03/2017 można w prosty sposób doposażyć w złącze Ethernet, a następnie również zintegrować w ConnectedCooking. Do ConnectedCooking można podłączać z zasady wszystkie urządzenia SelfCookingCenter®, CombiMaster® Plus i VarioCooking Center®.

 

 

rational certified dealer

Akcesoria

Akcesoria Tylko używając oryginalnych akcesoriów RATIONAL, będziesz w stanie wykorzystać w pełni urządzenie RATIONAL. Korzyścią jaką otrzymasz są specjalne możliwości, takie jak przygotowywanie smażonych produktów, grilowanego kurczaków lub kaczek, pieczeni cięlęcej. Oryginalne akcesoria RATIONAL są specjalnie dobrane, by wykorzystywać optymalnie możliwości urządzenia RATIONAL. Przedewszystkim tworzącym idealne warunki dla codziennego użytku w profesjonalnej kuchni.










rational certified dealer

iCombi Classic

Wydajny. Wytrzymały. Niezawodny.

iCombi Classic to prawdziwie wszechstronny talent, który szybko staje się niezbędnym pomocnikiem w kuchni. Na powierzchni zaledwie 1 m2 zastępuje on liczne tradycyjne sprzęty do gotowania, jest wytrzymały, wydajny, niezawodny i skuteczny. Umożliwia łatwą obsługę. Przekonuje funkcjami zapewniającymi wysoką jakość potraw. Aby doświadczony kucharz zawsze uzyskiwał pożądane rezultaty.

  • Przekonujące możliwości. Narzędzie łączące wysoką wydajność produkcyjną z najwyższą jakością potraw.

 icc 1011e standard

To wydajność produkcyjna,
która doskonale wpisuje się w codzienność w kuchni.

Wyjątkowa wydajność

ClimaPlus.

iCombi Classic pracuje niezwykle wydajnie, na niezmiennie wysokim poziomie: dzięki centralnemu systemowi pomiarów i regulacji zapewniającej równomierny, indywidualnie dostosowany klimat w komorze. Skuteczny generator świeżej pary zapewnia optymalne nasycenie parą. Dzięki wydajnemu odprowadzaniu wilgoci, większej liczbie wentylatorów i optymalnej geometrii komory. W ten sposób można zagwarantować precyzyjne doprowadzanie energii do produktów, a jeżeli jest to potrzebne – z dużą siłą. Rezultat: możliwość przyrządzania dużych załadunków z zachowaniem wysokiej równomierności na wszystkich poziomach. Nawet o 10% niższe zużycie energii i wody. Wszystko w jednym celu: aby móc popisać się chrupiącymi skórkami, apetycznymi wzorami grilla i kruchymi panierkami.

  • To wszystko razem oznacza. większą moc, większą wydajność produkcyjną, mniejsze zużycie surowców.

icombiclassic climaplus pl

Wszystko można regulować.
Prosto i intuicyjnie.

Łatwa obsługa

W mgnieniu oka: już po krótkim czasie użytkowania iCombi Classic można obsługiwać z niespodziewaną łatwością. Dzięki intuicyjnej koncepcji obsługi, zrozumiałym symbolom oraz wciskanemu pokrętłu. To proste.

icon programming rationalSpersonalizowane programowanie.

Zadowalające rezultaty? Wystarczy zapisać ścieżkę przyrządzania złożoną z nawet 12 kroków. W ten sposób można zapisać nawet 100 procesów.

Oto gwarancja standaryzacji, niezawodności i bezpieczeństwa.

 

 

icon steam rationalTryb pracy "Para”.

Generator z regulacją w stopniach co 10% wytwarza higienicznie świeżą parę. W połączeniu ze stałą temperaturą komory i optymalnym nasyceniem parą zapewnia równomierny przebieg procesu przyrządzania.

To gwarancja apetycznych kolorów, sprężystej konsystencji oraz zachowania substancji odżywczych i witamin.

 

icon hot air rationalTryb pracy „Gorące powietrze”.

Przemieszczające się z indywidualnie dostosowaną prędkością gorące powietrze opływa produkt ze wszystkich stron. Rezerwy mocy wystarczają nawet do przyrządzenia pełnego załadunku produktów smażonych lub mrożonych, np. kalmarów, krokietów czy wypieków.

Ogromna moc gwarantuje najlepsze rezultaty.

 

icon combination rationalTryb pracy „Połączenie pary i gorącego powietrza”.

Zalety gorącej pary w połączeniu z korzyściami płynącymi z trybu gorącego powietrza: krótkie czasy przyrządzania, niewielkie straty podczas gotowania, intensywne aromaty i apetyczne kolory. Gwarancja wyjątkowych rezultatów.

Brak strat, brak wysychania, za to najwyższa jakość.

 

Doskonała
czystość i blask.

Skuteczne czyszczenie

Bez względu na to, jak ciężko pracował iCombi Classic, funkcja automatycznego czyszczenia ma odpowiedź na każde zabrudzenie. Silne, lekkie i średnie. W postaci bezfosforanowych tabletek czyszczących. W dzień lub w nocy. Lub w trakcie dnia pracy – wtedy bez tabletek. Dodatkowo z Care System zbędne są kosztowne instalacje zmiękczające wodę i regularne odkamienianie generatora pary. Aby zapewnić łatwe utrzymanie czystości urządzenia, wszystkie poziomy czyszczenia można w prosty sposób wybrać na ekranie.

  • Ponieważ liczy się tylko jedno aby zawsze mogli Państwo pracować bez stresu i z wykorzystaniem czystych urządzeń.

 

 

iCombi Pro

Nowy standard.

Nowy. Jestem doświadczony, myślę, uczę się, nic nie zapominam, obserwuję i dostosowuję się. Gdy znam pożądane rezultaty, automatycznie dostosowuję wilgotność, prędkość powietrza – innymi słowy: dzięki mojej inteligencji dynamicznie reaguję na wymagania użytkownika. Drzwi komory są otwarte zbyt długo? Stek grubszy niż zwykle? Więcej frytek niż dotychczas? Samodzielnie dostosowuję ustawienia i dostarczam pożądane rezultaty. Za każdym razem. Z wysoką wydajnością. Po to w końcu posiadam moją inteligencję.

  • Jak wpływa to na pracę w kuchni? Można zyskać ogromną swobodę. Oraz pewność osiągania pożądanych rezultatów. Spełniających wszystkie wymagania.

icp wifi

Wszystkie czynności
można teraz wykonywać jeszcze lepiej.

Większa wydajność produkcyjna

logo idensitycontrol

Nowy wymiar wydajności: Zajmujące wiele przestrzeni sprzęty kuchenne odchodzą już do przeszłości, ich zadanie przejmuje teraz iCombi Pro. Na powierzchni zaledwie 1 m2. Mięso, ryby, drób, warzywa, wypieki. À la carte, catering, dostawy posiłków, casual dining. Dzięki połączeniu inteligentnych funkcji urządzenie wykonuje wiele zadań. iDensityControl dzięki wydajnej cyrkulacji powietrza i odprowadzaniu wilgoci zapewnia o ok. 50%* większą wydajność produkcyjną w czasie krótszym o ok. 10%*. Zapewniając w ten sposób równomierne rezultaty przyrządzania w każdym miejscu. Jednocześnie intuicyjna koncepcja obsługi urządzenia gwarantuje użytkownikom optymalne wsparcie i minimalizuje występowanie błędów. A produkcja trwa i trwa i trwa i trwa.

* W porównaniu z poprzednim modelem.

  • Oznacza większą wydajność produkcyjną, pozwalającą oszczędzać czas i pieniądze. I gwarantującą lepszy smak.

 

 

Wystarczy podać pożądany rezultat,
iCombi Pro wie, jak go osiągnąć.

Niezawodne rezultaty

logo icookingsuite

Zachęcamy do realizacji swoich celów bez żadnych kompromisów z pomocą inteligentnego urządzenia iCombi Pro. Przykład: Raz jednocześnie musi być gotowych 5, a raz 100 steków. Zawsze z zachowaniem identycznej jakości. W tym celu iCombi Pro bez przerwy porównuje stan produktów z ustalonym pożądanym rezultatem, oblicza postępy w procesach pracy i inteligentnie dostosowuje temperaturę. Goście przyszli wcześniej, a warzywa z grilla nie są jeszcze gotowe? Wystarczy zmienić załadunek pojedynczy na załadunek mieszany. iCombi Pro dostosuje parametry przyrządzania potrawy w taki sposób, aby oba załadunki były gotowe jednocześnie. Zmieniły się potrzeby pod względem pożądanych rezultatów? Wtedy wystarczy wejść w proces przyrządzania i zmienić cel. iCombi Pro optymalnie dostosuje temperaturę i czas. Rezultaty będą przekonujące. I będzie je można w każdej chwili powtórzyć. Niezależnie od tego, kto obsługuje urządzenie.

  • Takie inteligentne przyrządzanie potraw przewyższa najśmielsze oczekiwania. Skutecznie, prosto, niezawodnie.

 

 

Kompleksowe procesy produkcyjne
wymagają prostych rozwiązań.

Optymalne planowanie

logo iproductionmanager

icombi pro 1011e standardPraca w kuchni: stres i pośpiech, potrawy muszą być gotowe jednocześnie i na czas. To wyzwanie logistyczne, któremu można sprostać z ołówkiem i kartką w ręku lub za pomocą odpowiedniego oprogramowania. Tak było dotychczas. Teraz zadanie to przejmuje iCombi Pro i iProductionManager: wystarczy umieścić potrawy na ekranie i od razu widać, które z nich można przyrządzać jednocześnie. Należy przy tym określić, czy proces przyrządzania ma być oszczędny pod względem czasu czy pod względem energii. System nadzoruje każdy załadunek osobno, aby inteligentnie dostosować czasy przyrządzania do ilości produktów i żądanych rezultatów. Można zadecydować, czy potrawy mają być gotowe w tym samym czasie lub czy ich produkcja ma zostać rozpoczęta jednocześnie. W każdym przypadku iCombi Pro sygnalizuje, kiedy poszczególne potrawy mają zostać umieszczone w komorze i gotowe: podano do stołu.

  • Oszczędność nakładów logistycznych, usprawnienie produkcji i zminimalizowanie kosztów personelu. Przy stałej jakości potraw. Praca w kuchni przyszłości: spokój i równowaga.

 

 

Doskonale.
Nie widać po nim wielu godzin pracy.

Skuteczne czyszczenie

logo icaresystem

icombi pro 1011e standardKażda ilość grillowanych potraw pozostawia uporczywe ślady, co oznacza, że iCombi Pro nie może być natychmiast użyty do przygotowania innych potraw. Ale istnieje iCareSystem. Umożliwiający między innymi błyskawiczne mycie w ok. 12 minut. Następnie można od razu rozpocząć przyrządzanie brokułów, bez obaw o przenikanie smaków i uciążliwych zapachów. A gdy na koniec dnia konieczne jest gruntowne czyszczenie, iCombi Pro informuje, czy zabrudzenia są silne, średnie czy lekkie. Można wybrać czyszczenie Eco lub standardowe. Oczywiście z odkamienianiem. Z odkamienianiem. W nocy. Z 50% mniejszą ilością środków chemicznych. Bez fosforanów i zawsze idealnie czysty. iCombi Pro zapamiętuje preferencje użytkownika i następnym razem wskazuje odpowiedni program czyszczenia.

* W porównaniu z poprzednim modelem.

  • iCareSystem pozwala oszczędzać środki czystości, wodę i czas, a dodatkowo wyróżnić się w kwestiach czystości i ochrony środowiska.

 

 

 

 

Autoryzowany dealer

Potrzebujesz pomocy?

Nie wiesz jakie rozwiazanie bedzie najlepsze dla Ciebie i Twojej firmy?

Napisz do nas!