Precyzja. Moc. Gotowość do pracy.
Warunki zewnętrzne: mała kuchnia, niewystarczające wyposażenie, brak wykwalifikowanych pracowników, ograniczony budżet. Warunki wewnętrzne: wysokie wymagania. Tutaj do gry wkracza inteligentna technologia. Która gotuje, smaży i frytuje. Nawet 4 razy szybciej i przy 40% mniejszym zużyciu energii w porównaniu ze sprzętami tradycyjnymi. Gwarantująca jeszcze więcej możliwości w kuchni i na talerzach za pomocą dwóch kadzi. Precyzyjnie, szybko, elastycznie.
Wydajność potrzebna w każdej nowoczesnej restauracji.
- Przegląd korzyści: Bezstresowe mise en place oraz elastyczność w trybie à la carte Wysoka wydajność produkcji i więcej czasu.
Mise en place.
Dzięki tej mocy uda się wszystko. Jednocześnie.
Wszystko zgodnie z planem, w ramach programu, przy pomocy listy kontrolnej. Dobra organizacja przy mise en place zapewnia bezproblemowy przebieg procesów, doskonałe rezultaty i niezawodne osiąganie celów. Wtedy przybywa dostawca a garnki z warzywami, makaronem i sosem deserowym pozostają bez nadzoru na palnikach. Byłoby dobrze mieć kogoś, kto mógłby się nimi zająć. Jak iVario 2-XS z iCookingSuite. Dania duszone, delikatne desery i dodatki udają się bez konieczności nadzorowania, nie przypalają się i nie kipią. A dzięki iVarioBoost zostają precyzyjnie dogotowane. Funkcja AutoLift umożliwia automatyczne wyjmowanie makaronu z wody po ugotowaniu.
- Innymi słowy Oto rozwiązanie techniczne i logistyczne, umożliwiające oszczędzanie czasu i kosztów pracowniczych, a jednocześnie inwestowanie w kreatywność.
Błyskawiczna obsługa à la carte.
Wydajna elastyczność.
Elastyczność ponieważ w restauracji „normalność” stanowi wyjątek. Ryby, mięso, warzywa. Krwiste, medium, wypieczone. Super ostre, bez soli. Wszystko teraz, wszystko jednocześnie, wszystko świeże, ale każda potrawa inaczej. Teraz kuchnie muszą produkować niezawodnie, szybko i wydajnie. Właśnie dlatego powstał iVario 2-XS. Dwie kadzie nieograniczone możliwości. Prosta koncepcja obsługi, moc z precyzją co do stopnia. Gwarancja różnych temperatur, do przyrządzania różnych potraw, z zastosowaniem różnych czasów. Bez konieczności nadzorowania, bez dodatkowego wyposażenia. Ale za to z pewnością osiągania niezawodnie pysznych rezultatów. Z zastosowaniem opcji iZoneControl można podzielić dna obu kadzi aż na cztery strefy. I uzyskać jeszcze większą elastyczność.
- Zawsze gotowy do pracy . Dwie kadzie gwarantujące elastyczność i nieprzerwaną gotowość do pracy. Również w przypadku najmniejszych ilości. Zapewniające najwyższą wydajność produkcji.
Wyposażenie dodatkowe.
Właściwe składniki gwarantujące sukces.
Muszą być wytrzymałe, być w stanie znieść ciężkie codziennie użytkowanie w kuchniach restauracyjnych wymogi te dotyczą zarówno koszy porcjujących, jak i podstaw, wózków na kosze czy szpatułek firmy RATIONAL. Dopiero oryginalne wyposażenie dodatkowe RATIONAL jest w stanie zagwarantować wyjątkowe rezultaty urządzenia iVario 2-XS i pełny zakres jego możliwości.
Cena podstawowa iVario 2-XS obejmuje: ramię do automatyki podnosząco-opuszczającej, kosze do gotowania i frytowania, gąbka do czyszczenia i sito..
- Oryginalne wyposażenie dodatkowe RATIONAL. Ułatwienia w pracy są zależne od przemyślanych akcesoriów.
Wystrój kuchni.
Odpowiedź na każde wyzwanie.
Na stole, powierzchni roboczej, centralnej wyspie do obróbki termicznej, w którą może zostać wbudowany: iVario 2-XS dostosowuje się do otoczenia. Można używać go i w dzień i w nocy, umożliwiając realizację mise en place i obsługę à la carte. Gwarantuje bezproblemową instalację, a dzięki zintegrowanemu odpływowi nie potrzeba nawet rynny odpływowej w podłodze. Dzięki temu podłogi nie są śliskie, a wykonywanie prac bezpieczniejsze. Tak samo w przypadku innych rozwiązań technicznych, dbających o kręgosłup, chroniących przed oparzeniami i ułatwiających pracę. Nawet gruntowne czyszczenie kuchni nie stanowi w przypadku iVario 2-XS żadnego problemu: urządzenie spełnia surowe wymogi normy IPX5.
- Zalety: Miejsce pracy dostosowujące się do potrzeb użytkownika i spełniające wszystkie wymagania.
iVario 2-XS.
Doskonałe rozwiązanie.
Niewielki, wydajny, gotowy do pracy i kompaktowy. iVario 2-XS zastępuje w restauracji wydającej do 100 porcji patelnię przechylną, kocioł i frytownicę. Lub gwarantuje uzupełnienie wyspy w kuchni stołówkowej. W znacznie bardziej przystępnej cenie, niż można by pomyśleć.Wielkie marzenia, duża kuchnia i potrzeba zastosowania takich opcji, jak gotowanie pod ciśnieniem? Zapraszamy do obejrzenia starszych braci iVario Pro o pojemności dwa razy 25 l, raz 100 lub raz 150 l.
iVario | 2-XS |
---|---|
Liczba porcji | powyżej 30 |
Pojemność użytkowa | 2 ×17 l |
Powierzchnia do smażenia | 2 × 2/3 GN (2 × 13 dm2) |
Szerokość | 1100 mm |
Głębokość | 756 mm |
Wysokość (włącznie z podstawą/szafką) | 482 mm (1080 mm) |
Masa | 110 kg |
Średnica przyłącza wody | R 3/4" |
Średnica odpływu wody | DN 40 |
Moc przyłączeniowa (3 NAC 400 V) | 14 kW |
Zabezpieczenie (3 NAC 400 V) | 20 A |
Opcje | |
iZoneControl | ○ |
Gotowanie w niskich temperaturach (w nocy, sous vide, konfitowanie) | ○ |
WiFi | ○ |