iVario Pro

Nowa klasa wydajności.

Wygląda jak patelnia przechylna, ale umie więcej: gotować, smażyć, frytować i gotować pod ciśnieniem – iVario Pro zastępuje praktycznie wszystkie tradycyjne sprzęty kuchenne. Ponieważ posiada wystarczającą moc: wyjątkową technologię grzewczą łączącą wydajność z precyzją. Ponieważ dysponuje inteligentnymi funkcjami pomocniczymi, które myślą, uczą się i wspierają. Ponieważ jest nawet 4 razy szybszy, przy nawet o 40% mniejszym zużyciu energii i znacznej oszczędności przestrzeni w porównaniu z tradycyjnymi sprzętami kuchennymi. Lub innymi słowy: ponieważ potrafi. Z gwarancją najwyższej jakości potraw, bez konieczności nadzorowania i kontrolowania.

  • Przegląd korzyści: Jedno z najnowocześniejszych urządzeń gwarantujących niesłychaną wydajność produkcyjną, elastyczność i prostotę.

 ivario pro xl open rational 107027

Nowy nośnik mocy.
Tyle samo precyzji i szybkości.

System grzewczy iVarioBoost

logo ivarioboost left rational 95825

Istnieją grube dna kadzi o długich czasach rozgrzewania i powolnej reakcji. Istnieją cienkie dna kadzi o nierównomiernym rozprowadzaniu temperatury, na których potrawy przypalają się. Istnieje również iVarioBoost, połączenie ceramicznych elementów grzewczych z odpornym na zadrapania dnem kadzi, gwarantującym szybkie reakcje. O niezwykłej skuteczności, wyjątkowej prędkości i równomiernym rozprowadzaniu ciepła.

Zintegrowany system zarządzania energią iVarioBoost pozwala zużywać znacznie mniej energii niż tradycyjne sprzęty kuchenne. Ale mimo to posiada ogromne rezerwy mocy. Aby można było podsmażać szybciej, a przy dodawaniu zimnych składników nie dochodziło do znacznego obniżania temperatury jak w przypadku urządzeń tradycyjnych.

ivario pro 2 xs pan base ivarioboost rational 106892

Przekonująca mociVario Pro XL
15 kg makaronu 22 min.
45 kg filetu wołowego Strogonow 20 min.
120 l mleka na ryżu
70 min.
30 kg namoczonej ciecierzycy (ciśnienie) 42 min.
120 kg gulaszu z sosem (ciśnienie) 88 min.

 

  • Oznacza: Brak przypalania. Brak kipienia. Soczyste mięso.Pyszne aromaty pieczenia. Wyjątkową równomierność.

 

 

 

Niezawodne osiąganie pożądanych rezultatów.
Bez nadzorowania.

Inteligentna kuchnia

logo icookingsuite left rational 87224

illustration ivario pro rational 84204Inteligentna regulacja, jednym przyciskiem. Z funkcją iCookingSuite, inteligencją gotowania w iVario Pro. Indywidualnie dostosowuje ona ścieżkę przyrządzania do konkretnej potrawy, prowadząc do osiągania pożądanych rezultatów. Uczy się od użytkownika, dopasowuje do jego przyzwyczajeń i wzywa, jeżeli konieczne jest podjęcie działania. Np. obrócenie steku. Nic się nie przypala ani nie kipi. Gotowanie w niskiej temperaturze, delikatne desery – wszystko to nie sprawia żadnego problemu, a dzięki AutoLift makaron jest nawet automatycznie wyjmowany z wody. A w razie konieczności nadania potrawom wyjątkowej nuty smakowej, użytkownik może zmienić przebieg przyrządzania.

  • Wysoka jakość potraw bez konieczności nadzorowania, łatwa obsługa bez pracochłonnej nauki. Oto wsparcie ograniczające błędy i oszczędzające czas.

 

 

Doskonałe rezultaty
w każdym aspekcie.

Wydajna elastyczność

logo izonecontrol left rational 87227

ivario pro xl feet rational 100192Elastyczność – to podstawa również w ramach wyżywienia zbiorowego. W przypadku diet specjalnych, wyjątkowych życzeń i wyżywienia dla pracowników. Właśnie dlatego również w dużych kuchniach wymagane jest przyrządzanie mniejszych porcji. W tym celu została opracowana funkcja iZoneControl. Pozwala ona podzielić dno kadzi aż na cztery strefy, które można dowolnie dostosować pod względem wielkości, rozmieszczenia i kształtów. W jednej kadzi można przyrządzać identyczne lub różne potrawy. Jednocześnie lub z przesunięciem czasowym, z zastosowaniem tej samej lub innej temperatury. Można więc rozgrzać wyłącznie tę powierzchnię, która jest potrzebna. Pozwala to oszczędzić energię i koszty związane z funkcjonowaniem wielu innych sprzętów kuchennych.

  • Rozgrzewa się tylko ta powierzchnia, która jest naprawdę potrzebna. Gwarancja większej wydajności i elastyczności. Nawet w przypadku małych porcji.

 

 

Szybko i delikatnie do celu.
Funkcja gotowania pod ciśnieniem.

Przyspieszona produkcja

Aby zmniejszyć presję, wystarczy podnieść ciśnienie: jeżeli wymagana jest szybka praca, można uzyskać pomoc od opcjonalnej, inteligentnej funkcji gotowania pod ciśnieniem. Zamknięte za pomocą wewnętrznej blokady gulasze, potrawy duszone, wywary, zupy i potrawki są gotowe nawet o 35% szybciej. Oczywiście bez uszczerbku na jakości. Bez konieczności konserwacji. Po naciśnięciu przycisku system grzewczy iVarioBoost zwiększa ciśnienie i utrzymuje je na stałym poziomie. Przez cały proces przyrządzania. W ramach tej delikatnej metody struktura komórkowa produktów pozostaje zachowana, ale mimo to potrawy trafiają na stół w błyskawicznym tempie.

 GotowanieGotowanie pod ciśnieniemOszczędność
Udziec jagnięcy 117 min. 86 min. 26%
Ciecierzyca 65 min. 42 min. 35%
Duszona wołowina „Tafelspitz” 170 min. 135 min. 21%
  • Zalety: Większa wydajność produkcyjna, krótsze czasy przyrządzania, wyższa skuteczność.